måndag 31 oktober 2011

Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean - I främmande farvatten är en amerikansk fantasy, action och äventyrsfilm från 2011. Filmen hade världspremiär på bio den 18 maj 2011 och släpptes på DVD och Blu-ray den 28 september 2011. Filmen är en uppföljare till Pirates of the Caribbean - Vid världens ände, dock inte en direktuppföljare eftersom de tidigare huvudrollerna Keira Knightley och Orlando Bloom inte medverkar i filmen. Filmen regisseras av Rob Marshall och produceras av Jerry Bruckheimer. Musiken görs återigen av Hans Zimmer. Filmen är tillåten från 11 år i både Sverige och Finland, men fick klassificeringen PG-13 i USA.

Kapten Jack Sparrows (Johnny Depp) vägar korsas av Angelica (Penélope Cruz), en kvinna från hans förflutna och han är inte säker på om det är kärlek eller om hon är en hänsynslös skurk som använder honom till att hitta den mytomspunna Ungdomens källa. När hon tvingar honom ombord på Drottning Annes Hämnd, skeppet som tillhör fruktansvärda Svartskägg (Ian McShane), finner Jack sig på ett oväntat äventyr i vilket han inte vet om han ska vara mer rädd för Svartskägg eller kvinnan från hans förflutna.


Johnny Depp

John Christopher Depp 2 är född den 9 Juni 1963 och är 1.78m lång. Han föddes i Owensboro, Kentucky men växte upp i Florida. Han slutade skolan redan som 15 åring i hopp om att bli en rock- musiker. Depp började agera efter ett besök i Los Angeles, Kalifornien, med hans tidigare fru, Lori Anne Allison, som introducerade honom till skådespelaren Nicolas Cage.  

Utanför skärmen, har Depp daterat flera kvinnliga kändisar, och har varit förlovad med Sherilyn Fenn, Jennifer Grey, Winona Ryder och Kate Moss. Han var gift med Lori Anne Allison 1983, men skilde sig från henne 1985. Depp lever med den franska sångerska och skådespelerskan Vanessa Paradis, med vilken han har två barn: Lily-Rose Melody, född 1999 och Jack, född 2002.

Han har vunnit Golden Globe Award och Screen Actors Guild Award för bästa skådespelare. Depp fick sitt genombrott på 1980-talet i TV-serien 21 Jump Street , och blev en tonårsidol. Johnny Depp är uppväxt med sina föräldrar John Christopher Depp och Betty Sue Palmer och syskonen Danny, Christy, och Debbie. Som ung fick han en gitarr av sin mamma som kom att bli en stor del av hans liv.

söndag 30 oktober 2011

Ice Age 3

Ice Age 3: Det våras för dinosaurierna (engelsk originaltitel: Ice Age: Dawn of the Dinosaurs) är en amerikansk animerad film från 2009 som är den tredje filmen i Ice Age-serien. Filmen hade premiär 1 juli 2009 både i Norden och USA och släpps på DVD den 27 oktober 2009 i USA. Filmen producerades av Blue Sky Studios och distribuerades av 20th Century Fox. Ice Age 3 regisserades av Carlos Saldanha och är en uppföljare till Ice Age och Ice Age 2. Filmen omnämndes först i kommentatorsspåret på Ice Age 2-DVD:n. Den första trailern för filmen visades i samband med premiären av filmen Horton (14 mars 2008).


Manny och Ellie väntar sitt första barn och Diego är tveksam om att gänget har gjort honom till en mjukis. Sid startar sin egen familj när han hittar 3 ägg i en grotta under jorden. Ur äggen kommer 3 dinosaurie ungar ut och deras mamma letar efter dom. Hon tar med sig dino ungarna och Sid in i grottan. Gänget följer efter och upptäcker ingången till en helt ny värld under isen bebodd av dinosaurier. Dom stötter på rovdjur, köttätande växter, lavafall och den enögde vesslan Buck som hjälper dom att hitta Sid.

Draktränaren

Draktränaren är en amerikansk animerad film från 2010 i regi. av Chris Sanders och Dean DeBlois.
Handlingen utspelar sig på Vikingatiden och handlar om Hiccup, som bor i vikingabyn Berk. Trots att Hiccup är Hövdingens son är han en riktig mes, och till skillnad från resten av stammen misslyckas han varje gång han ska döda en drake - vilket är deras livsstil.
Men när Hiccup väl lyckas att fånga en drake, som dessutom anses vara den farligaste, blir han och draken bästa vänner och Hiccup upptäcker att drakar inte är farliga alls. När ingen tror honom måste Hiccup göra allt för att stoppa byns stora planer på ett gemensamt anfall mot drakarnas näste.

Draktränaren är en film som rekommenderas och från tidningen Göteborg-posten fick för filmen 4 av 5 poäng och från Filmstar.se detsamma. Filmen är 98 minuter lång och nominerad för 2 oscars.

Kung Fu Panda

Kung Fu Pandas premiär i Sverige var den 18 juli 2008. Pandan Po (som spelas av Jack Black) arbetar på sin pappas nudelrestaurang och han drömmer i hemlighet om att bli kung fu-mästare. 

Under spektakulära omständigheter blir han utvald att rädda alla från den förrymda och dödsfarliga snöleoparden Tai Lung. Han har tidigare också varit en kämpe vid Kung Fu-templet. Po möter däremot mycket motstånd från de fem andra kämparna vid templet och från hans nya mästare Shifu. De tvivlar på hans förmåga. De hånar honom för hans stora kroppshydda samt för hans bristande erfarenhet som kung fu-kämpe.
Detta förändras med tiden...

Rango

Rango (spelad av Johnny Depp) är en vanlig kameleont som av misstag hamnar i staden Dirt, en laglös utpost i vilda västern i desperat behov av en ny sheriff. Dirt är en westernstad befolkad av olika djur, som lider av den pågående vattenbristen i staden. Tillsammans med några kompanjoner bestämmer sig Rango för att göra något åt saken.

Kameleonter är en familj i ödlornas underordning och kräldjurens klass.
Kameleonterna är kända för sina färgförändringar. Färgbyten sker med hjälp av optiska hudceller som ligger i olika skikt på varandra. Varje skikt skapar en annan färg.
De lever i Gamla världen och huvudsakligen i Afrika. Det finns 288 beskrivna kameleontarter (år 2004) och ett stort antal tillhör släktet Chamaeleo. Nästan hälften av dessa arter finns på Madagaskar.

Rio

När Blu, en blåstrupig ara fågel från småstad Minnesota, möter starkt oberoende Jewel, tar han ut på ett äventyr till Rio de Janeiro med denna fågel i hans drömmar.

Det här är en 96 minuters lång film som bland annat jag starkt rekommenderar för alla åldrar.
Blåstrupig ara är en fågelart som är akut hotat och blir upp till 85 centimeter lång och vanligen föder 2 ungar per häckning.

Filmen gavs ut av 20th Century Fox och Blue Sky Studios, som tidigare gjort bland annat Ice Age-filmerna. Filmen är regisserad av Carlos Saldahna och visas i 3D.

lördag 29 oktober 2011

Om bloggen

NewLittleIMDb skapades för att kunna klicka upp en hemsida där man kan läsa om dom senaste filmerna. IMDb är redan en hemsida om filmer men för att roa mig själv så skapade jag en blogg om ''nya lilla IMDb''. Hoppas att du kan ha nytta av hemsidan och att dina vänner kanske kan få reda på nyheten att Nina har gjort en första blogg: NewLittleIMDb