måndag 31 oktober 2011

Johnny Depp

John Christopher Depp 2 är född den 9 Juni 1963 och är 1.78m lång. Han föddes i Owensboro, Kentucky men växte upp i Florida. Han slutade skolan redan som 15 åring i hopp om att bli en rock- musiker. Depp började agera efter ett besök i Los Angeles, Kalifornien, med hans tidigare fru, Lori Anne Allison, som introducerade honom till skådespelaren Nicolas Cage.  

Utanför skärmen, har Depp daterat flera kvinnliga kändisar, och har varit förlovad med Sherilyn Fenn, Jennifer Grey, Winona Ryder och Kate Moss. Han var gift med Lori Anne Allison 1983, men skilde sig från henne 1985. Depp lever med den franska sångerska och skådespelerskan Vanessa Paradis, med vilken han har två barn: Lily-Rose Melody, född 1999 och Jack, född 2002.

Han har vunnit Golden Globe Award och Screen Actors Guild Award för bästa skådespelare. Depp fick sitt genombrott på 1980-talet i TV-serien 21 Jump Street , och blev en tonårsidol. Johnny Depp är uppväxt med sina föräldrar John Christopher Depp och Betty Sue Palmer och syskonen Danny, Christy, och Debbie. Som ung fick han en gitarr av sin mamma som kom att bli en stor del av hans liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar